Un dialog istoric

Alo, Eugene Ionesco!

Eugene Ionesco:…Urări Teatrului Eugene Ionesco din Chişinău! Multe succese şi piese foarte bune şi, trăiască Chişinăul!…Bine că s-a dezbăirat şi s-a eliberat. În 1812, Chişinăul era sub dominaţia rusească. Să trăiască în libertate şi să se mărească. Urări actorilor din Chişinău şi direcţiei, sentimentele mele cele mai bune şi dragostea mea cea mai profundă!…

Petru Vutcărău: Domnule Ionesco, am participat cu ,,Cântăreaţa cheală” la Festivalul Naţional ,,I.L.Caragiale” de la Bucureşti şi spectacolul s-a bucurat de un mare succes. A fost o revelaţie, cu multe aplauze şi cu multe flori. Am fi fost foarte bucuroşi să-l aveţi pe casetă, cel puţin, dacă nu puteţi veni la Chişinău să vedeţi acest spectacol…

Eugene Ionesco: Nu pot veni, din nenorocire, am o artroză, de-abia merg. Dar aş vrea să vin. Sunt alături de voi cu tot sufletul şi cu toată bucuria şi fericirea că Chişinăul e român.

Petru Vutcărău: Teatrul are în proiect să organizeze aici, la Chişinău, un Festival Internaţional-Bienala Teatrului Eugene Ionesco, unde se vor juca piesele dumneavoastră.

Eugene Ionesco: Mulţumesc din inimă. Să dea Dumnezeu. Sunt fericit că la vârsta mea, la 82 de ani,am putut vedea ce nu puteam visa-Chişinăul liber.

 

1991, noiembrie