OSCAR ȘI TANTI ROZ

Eric-Emmanuel SCHMITT

/dramă/

Regie: Petru VUTCĂRĂU

Echipa artistică:

Regie: Petru VUTCĂRĂU
Scenografie şi costume: Tatiana POPESCU
Selecţie muzicală: Petru VUTCĂRĂU
Stilist make-up: Mariana GOLOVCA
Peruchier: Nicolae PONOMARENCO

Distribuţia:

Tanti Roz: Ala MENŞICOV
Oscar: Silviu BOINCEANU
Peggy Blue: Valeria GARȚAN
Doctorul Dusseldorf: Anatol GUZIC/Andrei SOCHIRCĂ
Mama lui Oscar: Galina LAZARENCO
Tatăl lui Oscar: Laurenţiu VUTCĂRĂU
Mama lui Peggy Blue: Iuliana VORNICESCU/ Iulia BORDEIANU
Tatăl lui Peggy Blue: Stanislav COTROBAI
Rezidenți: Natalia PRODAN, Dumitru MAMEI, Radu CANȚÎR, Maxim CHIRIAC, Doina ARVAT, Maria ANTON.

Data premierei: 27 septembrie 2014
Durata spectacolului: 130 min (fără pauză)

Echipa tehnică:

Şef producţie – Boris GOLEA
Regizor tehnic – Denis DIMITRIU
Operator sunet – Ion BULIBAŞ
Operator lumini – Vadim EREMIA
Maşinist-şef – Simion MIHALACHE
Costumier – Galina GUZUN
Recuzitor – Svetlana EREMEICO
Administrator sală – Ana GULICA

Oscar şi tanti Roz este o nuvelă scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt, al treilea capitol din ,,Ciclul invizibilului”, publicată în 2002. Piesa a fost montată pentru prima dată pe scena unui teatru în 2003 în Quebec, iar în 2009 a fost ecranizată. Cu peste 1 milion de exemplare vândute prin toate colţurile lumii, piesa Oscar şi tanti Roz a devenit un fenomen internaţional, tocmai prin povestea emoţionantă a personajului principal.

Piesa a fost tradusă în română, rusă, engleză, italiană, spaniolă, ş.a. În prezent, piesa este jucată pe scenele teatrelor din întreaga lume, având un succes răsunător la public.

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Aceste epistole sunt scrise într-un stil amuzant, copilăresc, însă deloc naiv. Sub expresiile jucăușe se ascunde drama, iar durerea se revarsă printre rânduri. Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Comandă bilete acum